EHBO Pannerden

Start vernieuwde EHBO-CURSUS

EHBO-vereniging Pannerden gaat starten met een vernieuwde basis cursus voor het Eenheidsdiploma EHBO (bij voldoende deelname).

Dat houdt in: EHBO cursus met Hartreanimatie met AED en Verbandleer. De EHBO cursus bestaat uit ± 12 lesavonden van ± 2 uur, op de maandag- of donderdagavond.

In deze lesavonden leren de cursisten wat ze wel en vooral niet moeten doen in eerste hulpsituaties.

Iedereen vanaf zestien jaar en ouder kan deze cursus volgen.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn:

Hulpverlening bij bewusteloosheid, hevige bloedingen, shock, brandwonden, botbreuken, vergiftigingen, Reanimatie AED enverbanden aanleggen (verbandleer).

De cursus wordt gegeven door een docent EHBO van het Oranje Kruis en een artsdocent. Er wordt ingegaan op de theorie uit het lesboek en de kennis van het menselijke lichaam. De nadruk ligt op de praktijk. Eerste hulpsituatie wordt geoefend met Lotus-slachtoffers. Deze mensen zijn speciaal opgeleid om ongevallen en verwondingen levensecht na te spelen.

De cursus wordt afgesloten met een officieel examen volgens de eisen van het Oranje Kruis. Het eenheidsdiploma is twee jaar geldig en kan telkens voor twee jaren worden verlengd.

Voorwaarde is wel dat er acht vervolglessen per jaar worden gevolgd. Ook deze bijscholing wordt door EHBO-vereniging Pannerden georganiseerd.

Een gekneusde enkel, een schaafwond, verslikking: daar is niets engs of bloederigs aan.

Het is belangrijk dat een slachtoffer op tijd wordt geholpen.

Soms, bijvoorbeeld een hartaanval, hartstilstand of slagaderlijke bloeding, kan van levens belang zijn. Elke seconde telt. Uiteindelijk kan iedereen een ander helpen.

Inschrijven

De vernieuwde basis cursus Eenheidsdiploma EHBO wordt gegeven op de maandag avond van 19.30 tot 21.30 uur in Cultureel Centrum “De Cirkel” Claudius Civilisstraat 3 6911 AW te Pannerden

De cursus bestaat uit 12 avonden van 2 uur inclusief herhalingsles.

Aanmelden voor cursus

Voor vragen en meer informatie

Secretariaat   EHBO ver. Pannerden

Mevr. Busschbach van C.