EHBO Pannerden

Cursus E-learning

Cursus module eerste hulp aan kinderenvoor alle oppas ouders.

Waarom is een EHBO-cursus belangrijk?

Vanaf 1 januari 2010 zijn er nieuwe regels van kracht voor de gastouder opvang. Alle gastouders moeten dan een cursus Eerste Hulp of Eerste Hulp aan kinderen gevolgd hebben volgens eindtermen van het Oranje Kruis. De controle is in handen van de GGD, het Ministerie van onderwijs, Cultuur en wetenschappen en GGD Nederland. Zij hebben in overleg het volgende besloten:

De gastouders moeten een geldig EHBO- of een EHBO diploma voor kinderen hebben, volgens de eindtermen van het Oranje Kruis. Iedereen kan van het ene op het andere moment slachtoffer van een ongeluk worden. Het grootste deel van de ongelukken (70%) gebeurt gewoon thuis, de rest op het werk of tijdens spelen.

Deze cursus is bedoelt voor alle Oppas ouders, ouders en grootouders in de Regio Pannerden e.o.

De EHBO ver. Pannerden start bij voldoende deelname met de

Module Eerste Hulp aan Kinderen medio oktober 2017 of januari 2018.

Per 1 Januari 2010 is het verplicht gesteld door de Regering, dat alle Oppas ouders een certificaat in hun bezit moeten hebben.

De GGD ziet hier streng op toe.

Wij als EHBO vereniging willen hier onze medewerking aan verlenen.

Wilt u een certificaat halen en er zeker van zijn dat u geen problemen krijgt, meldt u zich dan aan voor deze cursus.

Wij proberen deze cursus bij voldoende deelname in een paar lessen te  geven.

Het aantal lessen hangt van de cursisten zelf af. (Of u wel of geen EHBO achtergrond heeft). De lessen worden gegeven:

Cultureel Centrum “De Cirkel” Claudius

Civilisstraat 3

6911 AW te Pannerden

‘s middags van:  13.00 uur tot 16.30 uur.

’s avonds   van:  19.00 uur tot 21.30 uur.

Met de lestijden kan nog in overleg geschoven worden.

Voor meer informatie over de kosten en op welke dag de lessen gegeven  worden,  kunt u zich aan- melden bij het secretariaat:

secretaris@ehbo-pannerden.nl of 0316-526062

Er zijn stichtingen en verenigingen die het goed koper doen, maar zonder goedkeuring en certificaat van het Oranje Kruis.

Of gedeeltelijk zelfstudie via internet.

Laat je daardoor niet misleiden.

Wij als vereniging willen dat u goed voor de dag komt en straks weet wat u doen moet als het nodig mocht zijn.

Bij ons krijgt u veel praktijklessen en het theoretische gedeelte kunt u gedeeltelijk thuis leren.

Trouwens, Het Oranje Kruis en de GGD controleren of alles volgens de regels gaat.

Secretariaat   EHBO ver. Pannerden

Mevr. Busschbach van C.